Tercinta saya :)

Tuesday, 3 July 2012

Loves, may i hate you? :')


2/7/2012 :')

Assalamualaikum everybody in da houseeee (Y) Missyou k? Erghh dah berhabuk blog ni. Hmm Bulan ni mood agak kureng -.- Hee k now nak story pasal ' HATI ' :')

This month, macam'2 jadi kat aku. A lot of bad things lah. Mula'2, aku hilang kawan'2 y always faham aku. Aku difitnah sana sini. Dah serupa aku ni takda perasaan -..- K i lose my sisters. Then i lose my loves again, again, and again. Tu lah kan, bila dah takda jodoh memang takkan kemana. Fyi, aku selalu tunggu dia balik kat aku but ya, sapa aku orang nak pandang aite? Lama jugak aa aku tunggu. Just aku ni ego taksuka tunjuk. If dia betul'2 sayang, dia sendiri tahu apa aku rasa. Kan Z? Hmm i'm waitin till yesterday after ternampak photo someone with someone. Anyonyo manis gila habak hang >.< Bahagia aku takterhingga even kadang aku sedar hati aku menangis. Takpa hati, relakan semua k? Aku tahu kau kuat hati :') Sebelum ni macam'2 kau mampu redah kan sayang? So why not now? Go baby go. Byebye Cinta :') Tapi err entah aku dah tak kuat macam Ara y dulu oh. Kenapaaaa :'( Erghhhh rimas! Dulu aku takpernah aa nak memangis ke apa. Tapi sekarang senang sangat dah. Depan memb'2 pulak tu -.- Erghh malu!

Aku harap sangat afterthis takda apa'2 kecewa dah datang hadap aku. Tolong eh? Aku tak kuat dah macam dulu. Tolong aa :'( Ego aku dah kurang. Takmampu aku nak ego memanjang. Aku takboleh tipu diri aku sampai mati. Aku sebak kadang tu sebab bila mata aku rabak, takda sp sebelah aku. Aku rasa macam nak memekik telolong. Haha :'D Adat hidup lah tu Ara :') Sabar Ara. Aku tahu kau mampu redah semua ni. Insya-Allah. Korang, support aku boleh? :') No matter what happens, my life'll always go on. Tak kira ah sakit mana pun hati aku, rabak manapun mata aku. Aku tahu Allah selalu ada sebelah aku :') Aku mahu semua y aku sayang bahagia. Tak kira ah kau siapa pun. Kalau aku dah pernah sayang, awak selamanya dalam hati saya tahu. Doakan saya okay? Hee loveyou :* 

Assalamualaikum :') 





Friday, 15 June 2012

Akhir Kisah Dongengku :'P



15/6 :')

Assalamualaikum semua :) K macam biasa, bila hati susah blog ler tempat aku ceritakan segala gundah :P K ayat poyo sikit todayyyy :D

Harini aku jadi 'HIPOKRIT' sangat. Taktahu kenapa. Maybe sebab terlalu nak tutup masalah :') Harini bukan aa hari y baik untuk aku but its okay lah en. Lumrah lah setiap detik ada dugaan :') First aku dapat berita buruk pasal kawan'2 aku then barang aku hilang -.- Anddddd bad news pasal relay aku. Ehe :'D Harini maybe hari segala masalah aku berkumpul kot :P Nvm lah kan? 

Hmm korang pernah rasa rindu? Rasa hilang sesuatu y always ada dengan korang?  Hilang something y beharga bagi korang? Aku rasa tu sekarang ni :') Tapi alhamdulillah aku mampu belajar kuat. Aku takda masam'2 muka pun harini tahu? Aku push diri aku untuk senyum, gelak. Jangan kata itew gila tau? :/ Merajuk nt! Hikk

Wehh, tahu tak aku rindu Ahmad Zulfadly Asry? :'D Aku rindu merepek meraban dia, rindu dia panggil aku baby :'P , rindu dia cubit pipi aku, rindu dia tumbok'2 aku. Rindu sangat :'( Tapi sekarang semua dah berubah. Aku hilang semua y aku pernah rasa. Seolah'2 aku hilang nafsu bercinta. Maybe terlalu masak dengan dunia cintan'2 ni. K mamat y aku rindu ni nama dia --> Eton Alawiyah Bin Manap Sood :D Dia ni suka merepek malam'2 bila otp. Dia suka menyanyi tauuuu. Suara dia ohsemm :P Dia suka cakap dia rinduuuu aku. Heh :'D Tapi nak buat cemana kan? Jodoh tu bukan kat tangan kita. Jodoh tu rahsia Allah. Sooo, apapun jadi, sp pun jodoh dia, aku redha. Selagi apa y jadi tu bahagia untuk dia pun bahagia untuk aku. Eton, kau takboleh rasa serba salah. Setiap manusia ada buat salah silap kan? So, belajar dari silap tu tahu? Next loves story, pleaseee jangan ulang semua salah silap kau kat aku untuk bakal'2 wifey kau. After this, aku maybe tak selalu dapat tengok kau, bercakap dengan kau, sekeh kepala kau, Aminn tangan kau :'3 Sooo soo sooo keding, behave yourself k? Jangan buat pasal. Takecare, melovesyou.

Assalamualaikum cinta :'P 














Sunday, 10 June 2012

Maafkan Akuuuuuu :'(




♥ 9/6

Assalamualaikum ebelibadi? Sihat? Hope sihat lew kan kan :D K macam biasa harini ni story cintan lew :'3

Aku just nak mintak maaf kat  Ahmad Zulfadly Asry sebab takmampu bagi apa y dia mahu. Dia mahu aku berlembut, tp hakikatnya aku kasar. Dia mahu aku jaga utuh hubungan tp tetap goyah. Wehh, kau tahu tiap malam kita Otp aku mintak satu j kat Tuhan. Aku mohon hubungan kau dgn sp pun kau bahagia. Ye aa tengok aa 'Kita' ni macam mana kan sayang? Aku takmampu weh serious. Aku kesian tengok kau selalu kecewa dgn perangai'2 aku y aku takmampu bendung. Aku tahu kau penat kerja, aku boleh buat kau tension malam'2. Aku paksa kau itu ini. Aku keluar dengan lelaki tak gtahu kau. Tapi cukup kau tahu semua tu kawan'2 aku j tak lebih. Kau selalu nak y terbaik tp aku takmampu bg semua y terbaik tu. 

Bila aku kata kau salah pilih jalan, pilih teman, kau kata kau tak salah. Konon nak jaga hati aku. Untuk apa jaga hati aku if benda tu memang kau rasa? Aku paling benci aa tengok orang y aku mahu bahagiakan tp aku sendiri takmampu. Aku pernah cuba tolak kau ketepi tp tak terganjak. Hati aku selalu mahu dekat dengan kau doo -.- Apapun terima kasih :') Kau buat aku ada semangat mula hidup baru. Kau selalu support aku. Hee paling aku takboleh lupa bila kau merepek malam'2 buta. Cerita pasal kisah'2 mengong kau kat aku. Kemain wa mengekek wa cakap luu x'D Haha. Bila otp, kau selalu tertidur then mula aa aku cakap sorg'2 -.- Haiyeee berbuluuuuu jeeeeee. Haih tp takpa atleast kau tertidur dengan suara aku. Heh :'D 

Kau jangan risau, segala perubahan ni semua ada hikmah. Aku tekad malam ni aku betul'2 takmahu kacau life kau. Aku rela tengok kau bahagia dengan mana'2 perempuan. Bahagia kau, bahagia untuk aku jugak oh. Pernah aku kata kau satu kan? :'D Kau tetap satu tahu? Kau satu dalam beribu. You're my only 'Biskut Coco Chrunch' :'D Maafkan aku tahu? Aku takmampu bahagiakan kau, aku takmampu kukuhkan relay kita. Dengan sp pun kau nt, aku nak kau ingat satu j. Aku selalu ada belakang kau, selalu ada bila kau perlu k mushuk? :'P Jaga diri Ajoy. Wa sayang lu :'* Assalamualaikum 





Thursday, 7 June 2012

Dia Satu :')





6/6/2012 :')

Assalamualaikum semua :) Hope korang semua sihat'2 belakooo k? Ihikk :D K harini hari Rabu. Andd, harini kali kedua aku meet mamat kesayangan aku atas ni :') Aku suka pandang muka dia. Aku rasa tenang, aku rasa selamat, aku bahagia. Comel dia tadi. Haih bergoncang iman :P Haha joke. 

Awak tahu? Awak sorang j tahu saya nak kemana. Saya takmahu awak sedih'2 -.- Saya taksuka! Awak tahukan saya takpernah nak tinggal awak? Saya p kemana pun, saya selalu bawak awak dalam hati saya. Takpernah berubah tahu? Aku perlu kau percaya aku sayang. Hati aku takkan berubah. Hati aku untuk kau, kau, dan kau j sayang. Jangan pernah rasa kita jauh k? Kita selalu dekat. kita jauh manapun, kita still kongsi matahari & bulan y sama kan? :'D Kita takkan pernah jauh. Takkan pernah jauh :') Kau terindah untuk aku. Sumpah sayang aku takpernah jumpa someone y aku rasa betul'2 boleh bimbing aku. Kau tahu tadi time duduk dengan kau aku rasa sebak tiba'2 -.- Penyakit apa aa aku ni. Rasa nak iyom :3 Heh

Bie, apapun jadi please let me know. Jangan buat benda y tak elok k? Aku sayang kau, aku takmahu kau rosak. Aku harap kau jadi imam aku nt. Jadi y halal untuk aku. Aku harap kat kau j sayang. Aku betul'2 sayang kau lebih dari apa y kau tahu. Jangan lupa aku tahu? Selalu rindu kau biskut coco chrunch :') Takecare sayang. Jagadiri kau untuk aku please? Aku nak setiap kali bila aku balik, kau ada sihat depan mata aku. Jangan kecewakan aku! Terlalu tinggi harapan aku taruh untuk kau. Kau segalanya untuk aku. You're my everything  



Iloveyousomuch :') 

I will always love you kekasihku
Dalam hidupku hanya dirimu satu
I will always need you cintaku
Selamanya takkan pernah terganti

Ku mau menjadi yang terakhir untukmu
Ku mau menjadi mimpi indahmu

Cintai aku dengan hatimu 
Seperti aku mencintaimu
Sayangi aku dengan kasihmu
Seperti aku menyayangimu
I will be the last for you
And you will be the last for me
Insya-Allah :')





Monday, 4 June 2012

Satu Dalam Beribu :')


4/6/2012 :')

Assalamualaikum ebelibadi :) Korang sihat? Taksihat meh sini Ara nak bagi ubat. Baik punyaaaaaa (Y) K today takda apapun nak distory. IDK why takda mood harini. Hee :D Maybe sebab aku hilang something y paling indah pernah aku dapat :') Kali ni aku rasa kitaorang will never getback. Aku dapat rasa dia boleh hidup takda aku :') Aku tahu tu. Setiap saat, setiap minit aku risaukan dia. Apa dia buat, dia katmana, semua dalam otak aku. Punya aku takut benda'2 bodoh jadi kat dia -.- tapi takpa, aku tahu dia okay. 

Aku tinggal dia? :') Takpa'2 korang takfaham. Biar hati aku rabak asalkan aku mampu tengok dia ukir bahagia. Korang tahu kan aku suka orang y aku sayang bahagia? Heh :D Apapun aku sanggup buat oh. Aku tahu takda sp mampu bahagia bila ada dengan aku sooo, aku usaha sendiri buat dorang bahagia. Dulu, dia aa kekuatan aku, dia aa kelemahan aku. Sehari tak dengar suara dia aku rasa life aku tak complete. Hari'2 aku mintak dia nyanyikan lagu untuk aku. Aku rasa tenang waktu tu. Tapi sayang :') Aku takpandai jaga hati dia. Aku takpernah pandai jaga hati sp'2. Tu kekurangan aku. Biar hilang dia dari sisi aku, dari pandangan aku asalkan aku tahu dia sihat, dia bahagia. Cukup untuk aku :) Kali ni aku dah janji kat diri aku y aku takmahu jejak life sp'2. Dia satu dalam beribu :') Korang takfaham? Takpa, aku tahu Allah faham aku. Hikk :'D 

Now, phone dah senyap. Malam dah sunyi. Mood dah kureng. Mata dah rabak. Hati dah barai. Semua dah berubah. But, it's okay :') Hati wa barai. Tapi takpa, wa bangga dengan diri wa. Atleast dia bahagia atas usaha wa (Y) Chillex Ara :'D Hope bila dia dah buka hati dia untuk someone else, aku dah pandai tabah. Takmahu runtuh segala bahagia dia capai. Biar tu jadi benda paling bermakna untuk aku. Rindu? Tipu aa aku kata aku tak rindu. Haha sudah'2 lah kan? K aku rasa dah masa tutup cerita pasal 'Satu Dalam Beribu' aku. Tuhan, jagakan dia tika ketiadaanku, Bingkaikan mahligai bahagia pada raut kekasihnya, Bimbing dia untuk terus ada dijalanMu, Kesat airmata kala rindu bermain diminda, Cerahkan segala hari dia lalui :') Amin. 

Asssalamualaikum :) Thanks membaca. Melovesyou :'*






Thursday, 31 May 2012

Iloveyou :)




Ahmad Zulfadly Asry 

Assalamulaikum baby boo. Sapa tak jawab berdosaaa sapa jawab sayanggg :D K today taktahu nak sembang pasal apa. I'm here pun sebab mamat atas ni suruh update before balik Putrajaya. So hmmm give 5 minutes ....

K harini sembang pasal mamat ni j ler disebabkan dia y suruh update kan kan :D Fyi, kitaorang dah 'GETBACK' :) And hope sangat after this kitaorang dah tak bercerai berai :P Insya-Allah. Hmm thanks ler kat kawan'2 aku y beron y always doakan kebahagiaan aku. Ceh :P Haha melovesyoumore k? Semalam bergayut dengan mamat ni dari pukul 11 lebih sampai pukul 2 :O WOWWWWW kan kan? :D Haha bila dah dapat merepek sama'2 cegitu ler. 

Korang tahu tak? Aku sayang dia sangat sangat sangat tahu? Bomoh apa dia mandrem aku taktahu ler :P Haha joke. Bie, kau takpayah jd orang lain untuk buat aku bahagia. Cukup dengan cara kau sendiri. Takperlu nak nyanyi'2 lagu sangat kat aku sebab perli nt aku cakap kau nyanyi lagu lebih kat 'Orang' tu :3 Aku okay j sebenarnya. Saja suka update j haritu. Hmm aku takharap lebih pun dari kau. Cukup kau setia, jujur dengan aku k? :) Insya-Allah kalau jodoh aku nak jd y halal untuk kau. Hikk :P K its time for me to go. Bie awak jaga diri k? Jangan gedik'2 sangat aku terajang molot tu jupg. Loveyou Biskut Coco Crunch :*  Korang pun takecare jugak tau tau? Sayang awak semua ni. Assalamualaikum semua :*




Wednesday, 30 May 2012

Kau Terindah :)




30/05/2012

Assalamualaikum and hello guys :) Dah lama tak ber-blogger ni. So faham'2 lah k memang berhabuk :D K today cuaca agak panas and kepala agak berat. Tak berapa sihat :/ Ara dah membebel sampai lari tajuk kan kan? :D Haha act, harini Ara nak story pasal sorang mamat y sangat'2 special lah for me. 

Okay lets start :) His name is Ahmad Zulfadly Asry  :) Dia ni dulu agak kasar then bila Ara dah kenal dia ni betul'2 dia ni sebenarnya hati lembut. Dia takkan sakitkan hati orang y dia sayang. Macam apa y dia selalu cakap and i trust him. Kitaorang kalau dapat bergayut mau sampai 2-3 jam. Then dia always cakap Ara pekak -.- Erghh kejam aite? Haha dia ni kuat menyakat. Kitaorang couple punya couple tapi takpernah meet sampai wedding sis dia haritu, thats's our first meet :) Tuu gambar atas tu time wedding sis dia lahtu. Dia ni kuat jaga hati orng. Dia layan Ara time kenduri tu pun lain sangat. Dia ni 'Sweet' tau :p On that day, dia nyanyi lagu Demi Waktu - Ungu and hmm mata Ara berkaca :') Pasal apa entah Ara terharu tiba'2. Suara dia ohsemm (Y) Dia suka main guitar. Cair ler dengar ni ha. Dia selalu jujur dengan Ara. He is the best i've ever know. Dia comel'2 jee :3 Hikk rasa nak tarik'2 telinga dia. Haha Ara rindu dia :')

On 28/05 Isnin, Ara hilang dia :') Ara sedar Ara bukan untuk dia when everybody's talkin about me. Serba salah sangat waktu tu. Ya, I'm not a good person. And paling buat ara lemah bila ada someone call just cakap ' Ara, kau tak kesian dekat Ajoy? Kau tahu kan dia layak dapat perempuan lain. Bukan kau Ara. Kau tak layak untuk dia Ra. Aku lagi suka tengok life dia happy dengan Mi__. Kau rampas dia dari Mi__ kenapa? Ajoy tu pernah sayang Mi__ then bila ada kau, dorg tak rapat. Kau takrasa kesian ke Ra? Backoff!' K time tu jangan tny macam mana Ara punya menggeletar. Mata rabak habis :/ Okay, If salah Ara, Ara mintak maaf. Ara cari point break dengan dia. Korang ingat senang? Hati wa barai. Tkde sp faham. Aku selalu mahu y terbaik untuk orang y aku sayang. That's why aku tinggal dia. Hmm tp aku macam kisah tak kisah pasal dia dgn Mi__ tp semalam time OTP, Ara tny dia pasal Mi__ then cara dia jawab buat aku rasa macam 'Ahh soo sweet dorg ni' Mengalir kejap airmata aku time tu. Aku taktau knp maybe sebab aku rasa sayang dia kat Mi__ lagi besar dari aku. Paling aku goyah bila aku dengar dia kata ' Awak tahu? Saya paling banyak nyanyikan lagu untu 'Dia' aa. Dia selalu ada time susah senang saya' K if korang jd aku, apa korang rasa? Hati aku retak bhaii. Tapi takpa, mungkin Mi__ tu untuk dia. Watlek watpis Ara (Y) :) Btw keding, this is for you :')

--> You're my world, My universe, My sleeping story, My prince charming, My strength, My everything. You're the reason why i keep on smilin baby. I am crazy about you. I cannot live without you. I cannot stop thinking about you. I did not mean to hurt your feelings. I feel safe when i am with you. I thank Allah for brought you into my life. If anything happens to you, i will go crazy. My heart cries when we are apart. No man has loved me the way you love me. You are the sweetest man i know. You're my everything. Iloveyou tahu? Kau sempurna bagiku, Tak kurang sesuatu. Lovesyoumuch :') 

Aku decide nak lepaskan dia. Cukup dia tahu aku sayang dia :') Apa lg y mampu buat aku bahagia dari tengok orang y aku sayang bahagia kan kan? Tuhan, jika ini jalan takdirnya, aku turutkan. So now, Ara nak try start hidup baru. No boypreng k :) K dah penat menaip ni. Assalamualaikum, bye'2 :)